Als ondernemer sta je constant aan. Soms is het goed om even rust in te bouwen. Daarvoor kun je vakantie inplannen of op de hei gaan zitten.

Maar er zijn genoeg techneuten die dagelijks of wekelijks op een vast moment informatie tot zich nemen. Ideaal om je plannen voor bedrijfsgroei te voeden.

Bijvoorbeeld door een goed boek te lezen. Speciaal voor ondernemers met een technisch bedrijf hebben we een boeken top 10 samengesteld. Deze boeken hebben ons waardevolle inzichten geboden in de start en groei van onze eigen bedrijven.

In willekeurige volgorde hier onze tien tips, inclusief twee bonusboeken:

Boeken tips voor tech ondernemers

Behind the Cloud van Marc Benioff

Als Chairman & CEO van Salesforce.com heeft Marc Benioff vele ups & downs gekend. In dit eerlijke boek deelt hij zijn belangrijkste lessen. Het geeft jou als tech-ondernemer inzicht in de wijze waarop Salesforce is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf.

Een must-read voor iedereen die in de technische branche actief is.

Tip: deze 16 factoren hebben grote invloed op de bedrijfswaarde [Infographic]

How Google Works van Eric Schmidt

In lijn met Behind the Cloud deelt in dit geval de oprichter van Google zijn verhaal. Cultuur, talent, communicatie, strategie en innovatie; het zijn allemaal onderdelen die aan bod komen.

Met als ondertitel ‘De regels voor succes in de internet-eeuw’ is dit een boek dat praktische handvatten biedt en een inkijk geeft in de keuken van één van ’s werelds succesvolste bedrijven.

De Sekte uit Leusden van Daan Quakernaat en Alles is marketing van Truus Koppelaar

Succesvolle tech-bedrijven hebben hun marketing uitstekend op orde. Nederlands beste bewijs daarvan is AFAS, ook wel de Sekte uit Leusden genoemd.

Dit boek geeft inzicht in de cultuur en werkwijze van AFAS. Het tweede boek is geschreven door de voormalig marketingdirecteur van het bedrijf.

Zij beschrijft hoe AFAS zo snel heeft kunnen groeien. Twee top boeken die de achtergrond van dit succesverhaal onthullen.

Growth Hacker Marketing van Ryan Holiday

Je hoort het vaak: bij tech-bedrijven is schaalgrootte in gebruikersaantallen belangrijker dan omzet. Schaalbaarheid is dan ook een van de belangrijkste succesfactoren bij het uitbouwen van een tech-bedrijf.

Om snel veel users te bereiken is Growth Hacker Marketing uitgevonden. Wil je weten hoe bedrijven als Hotmail, Dropbox en Ebay naar miljoenen gebruikers zijn doorgegroeid?

Lees dit boek!

Overtuigen met neuromarketing en Schrijven voor SEO uit de Haystack reeks

Deze twee boeken maken duidelijk dat een goede content strategie cruciaal is om te groeien. Je website is daarbij een essentieel onderdeel van je marketingmix.

Voor ondernemers is het waardevol om te snappen hoe dit werkt. Juist omdat je als tech-ondernemer waarschijnlijk andere interesses hebt, krijg je deze twee tips. Je leest ze elk binnen een uur.

Het eerste geeft inzicht in hoe mensen denken. Het tweede laat zien hoe je tot goede SEO teksten komt.

Way of the Wolf door Jordan Belfort

Veel waardevolle leads hebben is één. Deze leads converteren naar klanten is natuurlijk twee. Wie kan je daar beter over vertellen dan de Wolf of Wall Street?

Met zijn straight line verkoopmethode laat hij zien hoe het verkoopproces voorspelbaar kan worden gemaakt. Dit moet verplichte kost zijn voor je salesteam. Maar het boek helpt ook jou als ondernemer om nog effectiever sales te bedrijven.

Misschien een beetje Amerikaans, maar met een Nederlands sausje zeer waardevol.

must read voor tech entrepreneur

Hooked van Nir Eyal

Nieuwe klanten contracteren is mooi, maar klanten vasthouden is net zo belangrijk. Dit boek legt haarfijn uit hoe je jouw software zo kunt bouwen dat jouw klanten letterlijk niet meer zonder kunnen.

Ze zijn ‘Hooked’ zoals de schrijver illustreert. Voor je programmeurs is het zinvol om dit boek te lezen, maar ook jij kunt er profijt uit halen. Vaak heb je namelijk als ondernemer een bepalende rol in de richting waarop de software wordt doorontwikkeld.

Dit boek helpt je om de juiste richting te kiezen.

Eén fan per dag van Jos Burgers

Nog een boek dat ingaat op het houden van klanten. Dit boek gaat niet over techniek, maar over ambassadeurs creëren. Jos Burgers is wat ons betreft Nederlands beste schrijver van marketingboeken en ook dit boek is spot on.

Op een simpele manier legt hij uit hoe jij klanten kunt binden en fans van hen maakt. Het leest heerlijk weg en zet je zeker aan het denken.

Customers the day after tomorrow van Steven van Belleghem

Steven van Belleghem reist de hele wereld over om te kijken hoe technische ondernemingen klanten aantrekken. AI, bots en automatisering komen allemaal aan bod.

Ook het platform-tijdperk waarin we leven wordt uitgebreid behandeld. Ontdek wat jou als tech-ondernemer te wachten staat. We adviseren je ook om Steven te volgen via YouTube; hier deelt hij wekelijks zijn nieuwste lessen en ervaringen.

Scaling Up van Verne Harnish

We sluiten de lijst af met misschien wel de ondernemersbijbel uit onze boekenkast. Wil jij jouw tech-bedrijf slim laten groeien? Lees dan dit boek! Op basis van de groeicomponenten Mensen, Strategie, Uitvoering en Cash legt Harnish uit hoe ook jij de volgende stap kunt maken in je groeiproces. Zijn groeiformule is niet voor niets wereldwijd geadopteerd door vele tech-entrepreneurs.

That’s it! Onze 10 boeken tips op een rijtje.

Natuurlijk zijn er genoeg andere boeken die de moeite waard zijn. The Lean Startup, Good to Great, Start with Why, Blitzscaling of Eckart’s Notes hadden zomaar een plekje kunnen krijgen. Toch raden we aan om met deze Top 10 te starten.

Heb je die lijst uit? Mail of bel ons voor meer tips! 😊