De Nationale Overname Dag (NOD) is een exclusief kennis- en netwerkevent op het gebied van overname, participatie & bedrijfsverkoop voor het MKB. Ook Tech M&A zal op 1 november in Utrecht uitvoerig besproken worden.

In de snel evoluerende technologische sector is Tech M&A een specifiek gebied dat zijn eigen set regels en uitdagingen heeft. Als je als ondernemer in de technologiebranche streeft naar een succesvolle overname of gewoon geïnteresseerd bent in het begrijpen van de complexiteiten van Tech M&A, dan mag je de Nationale Overname Dag 2023 niet missen.

Do’s & Don’ts in Tech M&A

Wat moet je nou wel en niet doen bij een Tech M&A-transactie? In de workshop ‘Do’s & Don’ts in Tech M&A‘ krijgen deelnemers waardevolle inzichten over best practices en valkuilen om te vermijden. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn voor ondernemers en investeerders die betrokken zijn bij Tech M&A.

Tech M&A: de specifieke kenmerken

Het overnemen van een techbedrijf verschilt op vele manieren van het overnemen van bedrijven in andere sectoren. Tijdens het onderdeel ‘Tech M&A: De Specifieke Kenmerken’ zal Martijn van der Hoeden ingaan op deze verschillen en de nuances van het overnameproces in de techwereld bespreken.

Dit omvat onderwerpen zoals de Tech Stack, Development Methodiek, Intellectual Property (IP), en hoe om te gaan met derde partijen. Begrip van deze specifieke kenmerken is cruciaal voor het nemen van weloverwogen beslissingen.

Waardering van techbedrijven

Eén van de meest cruciale aspecten van elke overname is de waardering van het bedrijf. In de technologische sector kunnen de waarderingsmethoden aanzienlijk verschillen van die in traditionelere sectoren.

De waardering van techbedrijven zal dan ook uitvoerig besproken worden zodat je weet hoe je de waarde van een techbedrijf op een nauwkeurige en rechtvaardige manier kunt beoordelen.

Dit is essentieel voor het bepalen van de juiste prijs en het vermijden van overbetaling of onderwaardering.

Q&A met techondernemer én Tech M&A-specialist

Een mooie gelegenheid tijdens deze workshop op de Nationale Overname Dag 2023 is de mogelijkheid om vragen te stellen aan Martijn. Hij verkocht zijn eigen techbedrijf en helpt nu anderen om ook een Dream Exit te realiseren.

Dit is een unieke kans om inzicht te krijgen in de praktische aspecten van Tech M&A van iemand die het zelf heeft meegemaakt (en nog steeds meemaakt), aan beide kanten van de onderhandelingstafel.

Kortingscode Nationale Overname Dag 2023

Als lezer van dit artikel kun je tegen gereduceerd tarief naar de Nationale Overname Dag. Gebruik de kortingscode MONKEY bij het bestellen van de tickets.

Over Martijn van der Hoeden

Martijn van der Hoeden is de drijvende kracht achter No Monkey Business. Hij zal de workshop leiden en zijn kennis en inzichten delen. Als succesvolle techondernemer heeft Martijn talloze overnames en transacties begeleid en zijn expertise is van onschatbare waarde voor iedereen die betrokken is bij Tech M&A.

Zorg dat je erbij bent op deze informatieve en inspirerende dag!