Wie tech zegt, zegt innovatiekracht. Bij de verkoop van een techbedrijf is het wel essentieel dat ontwikkelde innovaties ook echt zichtbaar zijn.

In misschien geen enkele andere branche is innovatie belangrijker dan bij technologiebedrijven. De reden is eenvoudig: techbedrijven moeten innoveren om überhaupt relevant te blijven. Ga maar na. In de jaren tachtig begon iedereen de pc te ontdekken. 

In de jaren negentig was er ineens het internet. Vanaf het millennium werd mobile belangrijk. Inmiddels draait alles in de tech om artificial intelligence enerzijds en adoptive tech anderzijds. Zowel qua hardware als software als connectiviteit is sprake van revolutie na revolutie. 

Dan is er de ontwikkeling van in de techwereld ingezette technologieën. Of het nu gaat om software, design, chips of andere hardware: technologieën zijn steeds sneller verouderd. Deed je vroeger pak ‘m beet tien jaar met een pc, dan is die houdbaarheid door de band genomen tot zo’n drie jaar gedaald. De software van apps wordt continu geüpdatet. 

Continue race

In de techsector, kortom, is sprake van een continue race om bij de les te blijven. Het mag dan ook geen wonder heten dat mogelijke kopers van een technologiebedrijf goed opletten dat dat bedrijf op zijn minst mee is met alle ontwikkelingen en daarnaast voldoende innovatiekracht heeft om mee te kunnen met ontwikkelingen die komen gaan. 

Bedrijven die achterop lijken te lopen, zijn, zeker in economisch lastige tijden, nauwelijks te verkopen. Bedrijven die dankzij innovaties voorop lopen, zijn aanzienlijk meer waard. 

Innovatie-roadmap

Hoe doe je dat, een koper overtuigen van de innovatiekracht van jouw onderneming? Stap één is even simpel als belangrijk: zorg ervoor dat je een innovatie-roadmap hebt. Kijk goed om je heen: wat is belangrijk in jouw niche en wat zijn de grote trends daarbuiten? Wat doen concurrenten en wat juist niet? Bepaal vervolgens wat je wil gaan doen en welke stappen daarbij horen. 

Durf los van die concrete stappen ook ver vooruit te denken. Welk groot thema gaat jouw bedrijf beetpakken – en waar wil je over drie of vijf jaar staan? Techondernemer Elon Musk liet in 2022 weten in 2029 met zijn bedrijf SpaceX een eerste bemande missie naar de maan te willen sturen.

Gerealiseerde innovaties

Minstens zo belangrijk als een goed plan, is: show ‘em what you got. Welke innovaties heeft jouw onderneming de afgelopen jaren gerealiseerd? Hoe zijn die innovaties gedocumenteerd, misschien zelfs gepatenteerd of in ieder geval beschermd via copyright, merkenrecht enzoverder.

In onze ervaring, is het tonen van wat je al heb gerealiseerd een stap waar techondernemingen zichzelf vaak tekort doen. Techondernemers vinden innovatie vaak vanzelfsprekend en vinden het niet perse nodig zich erover op de borst te kloppen.

Maar neem nu eens een onderneming die software bouwt op basis van vooraf gecreëerde, bewezen building blocks. Stel, je hebt zo’n proces hebt, en het werkt, en je kan er de creatie en implementatie van software voor je klanten aanzienlijk mee versnellen. Waarom zou je dat proces en de bouwstenen dan niet namen geven? En er en passant wellicht klanten ook geld voor vragen?

Niet té veel innovatie

Laatste punt, waar het gaat om innovatiekracht van bedrijven: doe het ook niet té veel. Techondernemers zijn, zoals net al langskwam, vaak rasuitvinders. Maar als je te veel geld uitgeeft aan innovatie, loop je straks het risico dat je geen geld meer hebt om je innovaties uit te rollen. Dan heb je misschien wel de meest gave innovatie bedacht die je ooit had kunnen bedenken, maar is de kans groot dat jouw onderneming noodgedwongen goedkoop van eigenaar wisselt. Dan zul je er zelf nooit profijt van hebben.

Dit is het No Monkey Business innovatie-stappenplan:

  1. Kijk wat jouw onderneming nu al doet aan innovatie. Kun je een label plakken op gerealiseerde innovaties? Het kan om een proces gaan waarop je software maakt, of een manier waarop je operational excellence creëert.
  2. Zorg ervoor dat je innoveert in het domein dat nú belangrijk is. Het is een open deur: als techondernemer is het belangrijk, misschien wel noodzaak om nu met artificial intelligence bezig te zijn. Brainstorm erover, ga een keer met z’n allen op de hei zitten. Wat zijn praktische toepassingen? Huur eventueel een specialist in die je informeert wat er allemaal mogelijk is – en laat je inspireren. Hoe dan ook: maak er een onderwerp van.
  3. Maak een concrete innovatie-roadmap met een einddoel en verschillende tussenversies – met daarin de features per versie.
  4. Durf een roadmap te maken waarin je kijkt naar de komende vijf jaar. 
  5. Zorg dat je geld over hebt voor andere zaken dan innovatie. Niets zo frustrerend als dat je de beste projectmanagementsoftware ter wereld hebt gemaakt maar dat niemand er wat van af weet.