Ben je (tech)ondernemer en overweeg je om ooit je bedrijf te verkopen, dan is er één podcastaflevering die je absoluut niet mag missen: de ‘Best Of’ special van Tech M&A Insider.

In deze speciale aflevering worden de belangrijkste onderwerpen en inzichten van de afgelopen periode gedeeld door dé ‘insiders’ op het gebied van tech M&A. De onderwerpen die worden behandeld zijn:

Share Purchase Agreement (SPA)
Legal specialist Matthijs van den Broek van Rutgers & Posch deelt waardevolle inzichten over waar je echt op moet letten als je jouw techbedrijf wilt verkopen. Ontdek waarom het essentieel is om een duidelijke Share Purchase Agreement op te stellen en hoe je dit juridische document in jouw voordeel kunt gebruiken tijdens het verkooptraject.

Virtual Data Room (VDR)
Matthijs vertelt ook meer over het belang van een Virtual Data Room en waarom je soms niet al je documenten daarin wilt uploaden. Leer waarom het cruciaal is om selectief te zijn in wat je deelt en hoe je een veilige en effectieve Virtual Data Room-strategie kunt implementeren.

Letter of Intent (LOI)
Daphne van Boxtel, partner bij 9Corporate, legt uit waar je op moet letten als je te maken krijgt met een Letter of Intent, Non-binding offer en Term Sheet. Ontdek hoe je kunt herkennen dat een mogelijke deal toch niet doorgaat en wat de rol is van lichaamstaal tijdens onderhandelingen.

Buy & Build-strategie
Laurens Platteeuw, Investment Director bij Holland Capital, geeft een masterclass in de Buy & Build-strategie, geschikt voor techbedrijven die willen groeien of verkopen. Leer hoe deze strategie in de praktijk werkt, welke techbedrijven geschikt zijn voor deze aanpak en waar je op moet letten bij het samenvoegen van bedrijven om waarde te creëren en groei te stimuleren.

Financieel slim handelen na verkoop
Het klinkt misschien als een luxeprobleem, maar waar moet je nou eigenlijk met je geld heen na een succesvolle bedrijfsverkoop? Bart Frohn, Structureringsspecialist, en Maarten Lof, Senior Beleggingsspecialist bij Van Lanschot Kempen, delen hun belangrijkste tips. Leer alles over herstructureren en fiscaal slim handelen om je vermogen te behouden en optimaal te laten renderen. 

Equity Bridge
Patrick Witte van Spring Finance legt tenslotte uit wat een Equity Bridge is en hoe je ervoor kunt zorgen dat het overeengekomen overnamebedrag zo dicht mogelijk bij het bedrag ligt dat je op je rekening krijgt. Leer waarom de Equity Bridge vaak een bron van frustratie is voor techondernemers en hoe je dit complexe onderdeel van het verkoopproces kunt begrijpen en beheersen.

Een goede voorbereiding…

Voor de ondernemer die graag meer wil weten over bedrijfsverkoop is deze aflevering essentieel. Het geeft flink wat kijkjes in de keuken en is daarmee een goede voorbereiding op een mogelijk succesvol verkooptracject. 

Luister de aflevering:

Wil je weten wat jouw bedrijf waard is? Of eens kijken of je klaar bent voor een mogelijke exit? Doe dan de Quickscan.

Wil jij weten hoe goed jouw bedrijf op orde is? Doe de No Monkey Business QuickScan!