Ga voor een Dream Exit

Hoe realiseer je een Dream Exit voor jouw bedrijf in de security-sector?

Toch is succes hebben in deze markt niet makkelijk. En zijn veel spelers, en voordat je het weet, word je ingehaald door een van de techgiganten. Zij deinzen er niet voor terug allerlei (security-)functionaliteiten als standaard op te nemen in hun productsuite.

Zó waardeer je een security-bedrijf

1. Uniciteit

De mate waarin jouw businessmodel uniek is, bepaalt in hoge mate de waarde van jouw bedrijf. Uniciteit valt uiteen in twee delen. Ten eerste: hoe populair is jouw product bij hele specifieke doelgroepen? Techgiganten (en deels ook andere concurrenten) zijn minder geïnteresseerd in smalle zogenoemde verticals (sectoren) – zeker niet als zich daar een sterke speler bevindt.

Ten tweede: een uniek product hebben is één ding, maar goed is het business model dat er achter ligt. Met andere woorden: hoe goed weet jij jouw uniciteit te gelde te maken?

2. Focus

Breder georiënteerde security-bedrijven, die een beetje van alles doen, hebben het vaak lastig. Hun aanbod is generiek, en dat maakt ze kwetsbaar voor concurrentie. Focus jij op een bepaald deelgebied van security? Stop daar al je aandacht in en maak jouw onderneming expert op dat gebied.

  1. Security is een must-have. De markt is enorm.
  2. Ook de concurrentie is enorm – niet alleen van lokale en internationale middelgrote tot grote spelers maar ook van Big Tech.
  3. Research and development-kosten zijn hoog. Dit is enerzijds een bedreiging, want de hoge kosten moet je terugverdienen. Anderzijds is R&D hét middel om een verdedigingswal op te werpen tegen concurrenten. Voorsprong hebben en behouden, is essentieel.
  4. Weet de onderneming intellectual property (IP) ook echt te gelde te maken? Leidt alle innovatie dus ook echt tot goede producten en omzet?
  5. Compliance-risico’s zijn groot. Als er ondanks de inspanningen van jouw bedrijf, toch wat misgaat en er ontstaat bijvoorbeeld een datalek bij een klant, dan ben jij als security-aanbieder de eerste naar wie wordt gekeken.
  6. Heb je een micro vertical-focus? Met de enorme concurrentie, is een verregaande focus op een bepaalde klantgroep waardevol.


Succesvolle exit Business Forensics

Business Forensics heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case

Ben je er klaar voor? Doe de QuickScan!

De NMB Quickscan is een handige tool die je snel inzicht geeft in de huidige toestand van je bedrijf. In 25 vragen laten we je nadenken over je organisatie. Doe de NMB Quickscan gratis en vrijblijvend.

Start de QuickScan

Nu je weet waar potentiële kopers naar kijken, is onze vraag aan jou: ben je klaar voor de verkoop van jouw bedrijf? Wat is er nog nodig? Zie je nog iets over het hoofd? Voor een antwoord op deze en andere vragen maak je een afspraak met óns. Samen maken we jouw bedrijf écht klaar voor een Dream Exit.

Jij weet de waarom.
Wij weten de hoe.

Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken
hoe we jou kunnen helpen met je Dream Exit.