Ga voor een Dream Exit

Hoe realiseer je een Dream Exit voor jouw maakbedrijf in de PC hardware-sector?

Jouw bedrijf is waarschijnlijk actief in een zeer competitieve omgeving, met veel aanbieders van vergelijkbare producten en daardoor lage marges. Lage marges betekent dat volume noodzakelijk is om tot een gezond businessmodel te komen. 

Voor een Dream Exit is een hoge waardering het allerbelangrijkste. Daarom helpen we je hieronder alvast een beetje op weg met de belangrijkste punten waar potentiële kopers op letten.

Zó waardeer je een PC hardware-bedrijf

1. Aanwezigheid en branding

Als fabrikant van hardware moet je er zijn voor jouw klanten als ze je nodig hebben. Veel meer nog dan bij software het geval is, is het nodig fysiek in de buurt van jouw klanten te zijn.

Daarmee samen hangt dat je een merk hebt dat staat. Voor je klanten is het belangrijk te weten wat ze van jou kunnen verwachten.

2. Klanttevredenheid

Dat klanten weten wat ze aan je hebben is één ding, dat ze ook echt tevreden zijn is weer iets heel anders. Hoe goed functioneert jouw hardware? Hoe goed is de apparatuur bestand tegen slijtage? Hoe eenvoudig is jouw product om mee te werken?

Voor punten 1 en 2 samen geldt: hoe het beter jouw product, hoe loyaler jouw klant is, en hoe hoger de waarde van de onderneming.

  1. Identiteit en branding. Wat voor leverancier ben jij? Dat bepaalt namelijk voor een belangrijk deel je afzetmarkt.
  2. Begeeft jouw bedrijf zich in een red ocean (een bekende markt, met veel concurrentie)?
  3. Of is jouw bedrijf juist extreem gespecialiseerd?
  4. In een hoog-competitieve markt, maar ook als hyperspecialist geldt: een goede marketing en sterke sales zijn bij de verkoop van hardware cruciaal.
  5. Hoge klanttevredenheid is zeer belangrijk.
  6. On-demand productie tot slot zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

Nu je weet waar potentiële kopers naar kijken, is onze vraag aan jou: ben je klaar voor de verkoop van jouw bedrijf? Wat is er nog nodig? Zie je nog iets over het hoofd? Voor een antwoord op deze en andere vragen maak je een afspraak met óns. Samen maken we jouw bedrijf écht klaar voor een Dream Exit.


Succesvolle exit Business Forensics

Business Forensics heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case

Ben je er klaar voor? Doe de QuickScan!

De NMB Quickscan is een handige tool die je snel inzicht geeft in de huidige toestand van je bedrijf. In 25 vragen laten we je nadenken over je organisatie. Doe de NMB Quickscan gratis en vrijblijvend.

Start de QuickScan

Nu je weet waar potentiële kopers naar kijken, is onze vraag aan jou: ben je klaar voor de verkoop van jouw bedrijf? Wat is er nog nodig? Zie je nog iets over het hoofd? Voor een antwoord op deze en andere vragen maak je een afspraak met óns. Samen maken we jouw bedrijf écht klaar voor een Dream Exit.

Jij weet de waarom.
Wij weten de hoe.

Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken
hoe we jou kunnen helpen met je Dream Exit.