Ga voor een Dream Exit

Hoe realiseer je een Dream Exit voor jouw e-commerce platformbedrijf?

De markt voor e-commerce en webplatformen is booming – en zo zit jouw onderneming in een enorm competitieve omgeving. In die concurrentie is de user interface van je platform op zijn minst net zo belangrijk als de producten die je levert. Hoe jij je klanten bedient en hoe sterk je identiteit is, zijn belangrijke factoren om de concurrentie af te houden.

Ben je er klaar voor? Doe de QuickScan!

De NMB Quickscan is een handige tool die je snel inzicht geeft in de huidige toestand van je bedrijf. In 25 vragen laten we je nadenken over je organisatie. Doe de NMB Quickscan gratis en vrijblijvend.

Start de QuickScan

Zó waardeer je een

e-commerce bedrijf

Twee zaken zijn bovengemiddeld van belang:

1. Klanttevredenheid

Ondernemingen zoals die van jou doen vaak grote marketinginvesteringen om klanten naar hun site te lokken. Die investeringen zijn pas echt zinvol als klanten na hun eerste aankoop blijven terugkomen. Vraag jezelf dus steeds opnieuw af: wat doen we concreet om je klanttevredenheid hoog te houden?

2. Customer loyalty-programma’s

Loyaliteit kun je verdienen, soms kan je het ook kopen. Naast klanttevredenheid zijn customer loyalty-programma’s hét middel om te zorgen voor weerkerende omzetten. Recurring revenue is bij de waardering van e-commercebedrijven ultiem belangrijk. Denk eens even lekker out of the box: hoe zijn eenmalige aankopen om te zetten in terugkerende aankopen?

Wil je weten wat de waarde is van jouw bedrijf? Doe onze ExitCalculator.

Tot slot zes elementen waar een potentiële koper zeker naar zal kijken

  1. Identiteit en branding. Wat voor leverancier ben jij? Dat bepaalt namelijk voor een belangrijk deel jouw afzetmarkt.
  2. De wereld van e-commerce is er een van red oceans. Red oceans zijn bekende, grote tot enorme markten, met veel concurrentie.
  3. Hoe goed jouw product er uit ziet en hoe goed de klant wordt begeleid (user experience), is waanzinnig belangrijk voor succes.
  4. Drop-shipping is een belangrijke trend. Steeds meer e-commerce-partijen ontwikkelen concepten waarbij pas wordt ingekocht als een verkoop wordt gedaan. Drop-shipping onder de knie krijgen maakt jouw bedrijf aantrekkelijk.
  5. Hoe gefocust is jouw onderneming op klanttevredenheid?
  6. Hoe doordacht zijn jouw customer loyalty-programma’s? Klanttevredenheid en goede customer loyalty-programma’s leiden tot stabiele recurring revenue-stromen – en die ziet een koper graag.

Je bedrijf écht klaar maken voor een Dream Exit? Maak een afspraak met No Monkey Business-directeur Martijn van der Hoeden.


Succesvolle exit Business Forensics

Business Forensics heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case

4-Steps Exit Program

No Monkey Business heeft het uniek 4-Step Exit Program ontwikkeld om jouw ondernemingswaarde te optimaliseren, voordat je de markt op gaat. Wij helpen met een volgende stap in je groei ambitie, of dit nu is voor het ophalen is van groeikapitaal of het bereiken van een volledige exit.

Bekijk de methode

Nu je weet waar potentiële kopers naar kijken, is onze vraag aan jou: ben je klaar voor de verkoop van jouw bedrijf? Wat is er nog nodig? Zie je nog iets over het hoofd? Voor een antwoord op deze en andere vragen maak je een afspraak met óns. Samen maken we jouw bedrijf écht klaar voor een Dream Exit.

Jij weet de waarom.
Wij weten de hoe.

Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken
hoe we jou kunnen helpen met je Dream Exit.