Ga voor een Dream Exit

Hoe realiseer je een Dream Exit voor jouw IT- en consultancy-services-bedrijf?

Ook een belangrijke trend is dat jouw klanten steeds meer controle eisen over het proces. Ze willen weten waar ze aan toe zijn. (En dat is begrijpelijk. Want nog steeds lopen projecten vaak uit en worden ze niet binnen budget opgeleverd.)

Zó waardeer je een IT- en consultancy-services-bedrijf

1. Het vasthouden van personeel

We zeiden het hierboven al: vasthouden van personeel is key. Het zijn jouw werknemers die uiteindelijk zorgen voor omzet en tevreden klanten.

2. Productizing services

Er is een manier voor consultancy-firma’s en IT-adviseurs om in ieder geval deels los te komen van het werken op projectbasis (en zo ook de grote afhankelijkheid van personeel).

Heb je zo’n bedrijf namelijk, dan beschik je over heel veel kennis. Die kennis is vaak in een template, sjabloon of zelfs portaal om te zetten. Als je jouw klanten een product aanbiedt waar ze zich op kunnen abonneren, heb je een schaalbaar product gecreëerd, met weerkerende omzetten. Zulke recurring revenue is een grote plus voor een bedrijfswaardering.

  1. Win jij the war on talent? Bedrijven die hun werknemers weten te binden, hebben meer groeipotentie.
  2. Hoe goed zijn je processen en projecties? Bedrijven die op tijd en binnen budget weten te leveren, zijn populair bij opdrachtgevers.
  3. Hiermee samen hangt: wat zijn jouw branding en identiteit? Wat voor leverancier ben jij? Dat bepaalt namelijk voor een belangrijk deel jouw afzetmarkt is (en dus ook hoe groot die is).
  4. Voor technologiebedrijven, en daarmee ook voor technologie-consultancies, geldt: keep it simple. Hoe eenvoudiger jouw dienstverlening of product, hoe beter dit is te managen (voor zowel klant als leverancier) en hoe groter de marktkansen.
  5. Wie kennis kan omzetten in een schaalbaar product, zorgt voor weerkerende omzetten. Die zijn een groot pluspunt voor de bedrijfswaardering.
  6. Een duidelijke focus is goed voor de kwaliteit van dienstverlening én in de strijd met concurrenten.

Je bedrijf écht klaar maken voor een Dream Exit? Maak een afspraak met No Monkey Business-directeur Martijn van der Hoeden.


Succesvolle exit Business Forensics

Business Forensics heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case

Ben je er klaar voor? Doe de QuickScan!

De NMB Quickscan is een handige tool die je snel inzicht geeft in de huidige toestand van je bedrijf. In 25 vragen laten we je nadenken over je organisatie. Doe de NMB Quickscan gratis en vrijblijvend.

Start de QuickScan

Nu je weet waar potentiële kopers naar kijken, is onze vraag aan jou: ben je klaar voor de verkoop van jouw bedrijf? Wat is er nog nodig? Zie je nog iets over het hoofd? Voor een antwoord op deze en andere vragen maak je een afspraak met óns. Samen maken we jouw bedrijf écht klaar voor een Dream Exit.

Jij weet de waarom.
Wij weten de hoe.

Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken
hoe we jou kunnen helpen met je Dream Exit.