Ga voor een Dream Exit

Hoe realiseer je een Dream Exit voor jouw MSP-onderneming?

Good news is… Jouw bedrijf zit in een groeimarkt. Naarmate steeds meer processen digitaliseren en er meer IT- en software-aanbieders en producten komen, groeit ook het aantal ondernemingen dat hun klanten helpt de weg te vinden in het groeiende aanbod.

Toch is het opletten geblazen. Grote software-ondernemingen namelijk zitten vaak niet te wachten op kleine resellers. In het steeds complexere technologie-landschap is er behoefte aan grote MSP’s of resellers die excelleren in zowel verkoop als implementatie en support achteraf. Ben je daar goed in? Dan is een Dream Exit dichtbij!

Ben je er klaar voor? Doe de QuickScan!

De NMB Quickscan is een handige tool die je snel inzicht geeft in de huidige toestand van je bedrijf. In 25 vragen laten we je nadenken over je organisatie. Doe de NMB Quickscan gratis en vrijblijvend.

Start de QuickScan

Zó waardeer je een managed services provider (MSP)

Twee zaken zijn bovengemiddeld van belang.

1. Volume

Grotere MSP’s nemen meestal genoegen met lagere marges. Dit betekent dat kleinere spelers nog weleens uit de markt kunnen worden gedrukt.

2. Specialisatie

Zorgen dat de volumes snel groeien, is één manier om in tijden van dalende marges succesvol te blijven. Een tweede manier is specialiseren in een niche en het ontwikkelen van eigen intellectual property (IP). Een eigen product en dominantie in een bepaalde markt helpen jouw onderneming om hogere marges overeind te houden.

Wil je weten wat de waarde is van jouw bedrijf? Doe onze ExitCalculator.

Tot slot zes elementen waar een potentiële koper zeker naar zal kijken

  1. De war on talent is voor MSP’s een grote uitdaging. De dienstverlening van MSP’s is bijna altijd arbeidsintensief en voor getalenteerde werknemers is overstappen van de ene naar de andere MSP een fluitje van een cent.
  2. De processen van software- en andere implementaties duren vaak langer en zijn dan ook duurder dan eerst gedacht. MSP’s die wél grip hebben op deze processen, zijn geliefd bij klanten.
  3. Hiermee samen hangt: wat is het niveau van jouw dienstverlening? Wat zijn jouw branding en identiteit? Het antwoord op die vragen bepaalt namelijk voor een belangrijk deel wat jouw afzetmarkt is (en dus ook hoe groot die is).
  4. MSP’s hebben veelal te maken met dalende marges (zie boven).
  5. Weet de onderneming intellectual property (IP) te gelde te maken? Specifieke kennis, mits die de klanten helpt, werkt als beschermwal voor gezonde marges.
  6. Ook het kiezen van een duidelijke focus en marktdominantie helpen jouw onderneming om marges te beschermen.

Je bedrijf écht klaar maken voor een Dream Exit? Maak een afspraak met No Monkey Business-directeur Martijn van der Hoeden.


Succesvolle exit Herke ICT Group

Herke ICT Group heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case

4-Steps Exit Program

No Monkey Business heeft het uniek 4-Step Exit Program ontwikkeld om jouw ondernemingswaarde te optimaliseren, voordat je de markt op gaat. Wij helpen met een volgende stap in je groei ambitie, of dit nu is voor het ophalen is van groeikapitaal of het bereiken van een volledige exit.

Bekijk de methode

Nu je weet waar potentiële kopers naar kijken, is onze vraag aan jou: ben je klaar voor de verkoop van jouw bedrijf? Wat is er nog nodig? Zie je nog iets over het hoofd? Voor een antwoord op deze en andere vragen maak je een afspraak met óns. Samen maken we jouw bedrijf écht klaar voor een Dream Exit.

Jij weet de waarom.
Wij weten de hoe.

Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken
hoe we jou kunnen helpen met je Dream Exit.