Volg de gratis Expert sessies en schrijf je in.

Wij bieden bij onze NMB Academy gratis Expert sessies van onze specialisten. Voor het volledige programma zie onderstaande sessie.

Wij geloven in het delen van kennis. Onze specialisten, delen graag hun kennis om jou te inspireren, te helpen met kennis en te motiveren.

Al deze Expert sessies zijn live, online en voor iedereen gratis beschikbaar. Na de sessie sluiten we altijd af met interactieve Q&A, zodat je ook persoonlijk jouw vragen kan stellen. Schrijf je dus in, en sluit je aan bij onze No Monkey Business Academy!

De komende periode bieden wij de volgende sessies aan. Om je in te schrijven en de data te zien, klik op de button, en schrijf je direct in.


Jaarrekening lezen door de bril van een investeerder

Hielke Lamsma, onze financieel expert gaat het hebben over de jaarrekening, deze is bepalend voor de (eerste) indruk die investeerders van jouw bedrijf krijgen. De jaarrekening verschaft financieel inzicht en is vaak aanleiding voor nader onderzoek.

Denk aan vragen als: hoe rendabel (winstgevend) is de organisatie? Is het bedrijf liquide (voldoende cash)? Hoe zit het met de solvabiliteit (in hoeverre kan het bedrijf haar schulden betalen)? Afhankelijk van de financiële situatie van een bedrijf kunnen er bij een Exit grote verschillen zitten tussen ondernemingswaarde en de uiteindelijk te ontvangen netto-verkoopopbrengst. Hiervoor is inzicht en begrip van de financiële balans onmisbaar. In deze sessie geven wij jou op een laagdrempelige manier praktische tips.


Welke marketing-inspanningen kun je als Tech-bedrijf nu doen om sterker uit de crisis te komen?

René de Jong

René de Jong, sales marketing expert geeft veel tips hoe je juist nu aan de slag kan met je marketing activiteiten.

Een denkbeeldige Safety Car, dat is waar we momenteel allemaal achter zitten. In de Formule 1 verschijnt deze supersnelle auto op het circuit als zich problemen op de baan voordoen. Pas als het gevaar is geweken mag iedereen weer vol gas verder met de race. Regelmatig biedt dit veel kansen voor achterliggers. Dankzij de Safety Car is het mogelijk om dichter bij de voorhoede te komen en ontstaat als het ware een ‘nieuwe’ start.

Het moment om je concurrent voorbij te schieten of in ieder geval dicht op de staart te blijven! Deze Safety Car situatie geldt ook in deze tijd. Momenteel volgen we allemaal de snelheid die ons wordt voorgeschreven en wachten op het moment dat we weer écht uit de startblokken mogen schieten. Tijd dus om juist nú dichter bij je voorganger te kruipen en te voorkomen dat de concurrentie juist jou inhaalt. Hoe?

Een doordachte marketingaanpak kan helpen! Juist door nu te investeren kunnen veel tech-bedrijven veel waarde creëren voor de lange termijn.


Building a Tech Company for a Dream Exit

Iedere laatste dinsdag van de maand, zal Martijn van der Hoeden het Webinar hosten “Building a Tech Company for a Dream Exit”. Als je een Tech bedrijf bent gestart of aan het uitbouwen bent denk je uiteraard niet aan een exit en dat is zeer begrijpelijk. Maar dit is wel noodzakelijk, je moet vooruit denken

Ook de impact van onvoorziene omstandigheden komt aan de orde, zoals natuurlijk op dit moment COVID-19. Wat is de impact op de Fusie & Overname markt en op de Tech Industrie? Analyse van de markt, cijfers en feiten komen aan de orde.


Innovatie in tijden van Corona

Paul van der Hulst, deel zijn ervaring, innovatie is vaak al de sleutel tot succes! Als tech bedrijf ben je gewend aan snelle veranderingen in de technologie. Dit is bekend terrein. Met de Corona crisis hebben we ook buiten de technologie enorm snelle veranderingen met elkaar moeten door maken. De crisis heeft hierbij ook veel bedrijven geraakt en de wendbaarheid op de proef gesteld. 

Hoe kun je niet alleen technisch maar ook je totale bedrijf robuuster, flexibeler en meer innovatief maken?  

Innovatie gaat hierbij breder dan alleen het product. Het gaat dan ook over je propositie, je go-to-market en je distributie model. Wat is je toegevoegde waarde, hoe noodzakelijk is jouw dienstverlening en zit je wel in de juiste vijver?