Webinar door Hielke Lamsma

Hielke Lamsma, onze financieel expert gaat het hebben over de jaarrekening, deze is bepalend voor de (eerste) indruk die investeerders van jouw bedrijf krijgen. De jaarrekening verschaft financieel inzicht en is vaak aanleiding voor nader onderzoek. 

Denk aan vragen als: hoe rendabel (winstgevend) is de organisatie? Is het bedrijf liquide (voldoende cash)? Hoe zit het met de solvabiliteit (in hoeverre kan het bedrijf haar schulden betalen)? Afhankelijk van de financiële situatie van een bedrijf kunnen er bij een Exit grote verschillen zitten tussen ondernemingswaarde en de uiteindelijk te ontvangen netto-verkoopopbrengst. Hiervoor is inzicht en begrip van de financiële balans onmisbaar. In deze sessie geven wij jou op een laagdrempelige manier praktische tips.

Over Hielke Lamsma

In een snel veranderende wereld is het essentieel dat organisaties vooruitkijken. Snel en effectief kunnen anticiperen op kansen en risico’s staat daarbij centraal. Hiervoor zijn, naast een solide financiële basis, strategisch en financieel inzicht onmisbaar. Dit is dan ook precies het snijvlak waar de specialisatie van Hielke ligt. Sinds 2001 helpt hij organisaties en ondernemers met de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van strategie, finance en legal. Eerst in loondienst, maar tegenwoordig als ondernemer.