1990 | Start

Martijn is zijn reis begonnen op 18 jarige leeftijd samen met Ivo Kerssemakers, hij woonde toen nog bij zijn moeder, en zijn ma was bereid haar iets grotere slaapkamer af te staan voor hun kantoortje. Dat was in 1990, er was nog geen internet en ze programmeerde in Clipper Summer ’87 versie met als Database dBase III Plus, dit was de tijd van WordPefect en Lotus 123. Ook gaf Martijn in die tijd les als freelancer bij Computerij Opleidingen in Zwolle, in diverse softwarepakketten.
Na veel verschillende projecten te hebben gedaan voor diverse MKB ondernemers was het tijd om te kiezen voor focus.

1993 | Standaard Software

Het was tijd om focus aan te brengen, na diverse maatwerkpakketten te hebben gemaakt voor verschillende MKB ondernemers kwam Martijn in contact met Van Hoeken Thoes architecten. Voor dit architectenbureau hadden wij projectadministratie software ontwikkeld, in eerste instantie op maat, maar later is dit het standaard pakket geworden Assistance Architect. Vanaf dit moment zijn ze zich volledig gaan richten op de architectenbranche in Nederland en later ook de Ingenieursbranche.

1995 | Contract met BNA

Na veel lobby werk was er in 1995 een doorbraak en werden zij aanbevolen door de Bond van Nederlandse architecten (BNA) en later in 1996 ook door NL Ingenieurs (toen was nog de naam ONRI). Assistance Architect werd omgedoopt tot Assistance AE (Architects & Engineers) er werd veel geïnvesteerd in de functionaliteit van de applicatie en in de jaren daarna groeide het marktaandeel uit tot 70%.