Paul van der Hulst (Associate)

“De waarde van jouw bedrijf is namelijk veel meer dan een optelsom van financiële resultaten”

Na mijn studies bedrijfskunde en technische bestuurskunde heb ik altijd gewerkt op het snijvlak van bedrijfsvoering en technologie, als medewerker en als ondernemer. Tweemaal heb ik een bedrijf verkocht; dat proces ken ik dus als geen ander. Ook ben ik als IT Strategy en Due Diligence specialist bij Deloitte betrokken geweest bij meerdere overnames. De combinatie van ondernemerschap en werkervaring bij een Big-4 heeft me een brede kennis en ervaring gegeven.

Dit alles wil ik graag delen. Ik wil andere ondernemers helpen om meer waarde te creëren en hun bedrijf op een goede manier voor te bereiden op een dream exit. Aan de hand van de beproefde aanpak van NMB kijken we samen naar de onderliggende waarde van je bedrijf: de mensen, de collectieve kennis en ervaring, de klanten, de gedocumenteerde assets, de marktpositie en het potentieel. De waarde van jouw bedrijf is namelijk veel meer dan een optelsom van financiële resultaten.

Waarde en waardering

Behalve de waarde gaat het bij de verkoop van een bedrijf vooral om waardering. Wat voor soort koper is het beste voor de continuïteit het bedrijf en voor je mensen? Snapt deze koper wat hij koopt? Herkent en erkent hij de waarde ervan? Dit lijkt misschien triviaal, maar dat is het zeker niet. Het begrip van waarde voorbij de geconsolideerde cijfers moet voor de potentiële koper kraakhelder worden gemaakt.

Open –  Direct –  Praktisch – Doelgericht

Ik wil je uitdagen om een balans te vinden tussen de operationele bedrijfsvoering en het borgen van waarde binnen de onderneming. Ondersteund door de filosofie, het team en de methodiek van NMB breng ik veel operationele ervaring mee in het starten, schalen en structureren van een onderneming. Ik kan jou zowel vakinhoudelijk als op het gebied van HR, finance, marketing & sales en strategie uitdagen. Ik werk graag samen met jou naar een dream exit toe.

Het verschil tussen prijs en waarde

Mensen kennen van alles de prijs, maar van niets de waarde.” Deze treffende uitspraak (vrij naar Oscar Wilde) geldt voor vrijwel ieder verkooptraject. Dat maakt dit dynamische proces zo interessant. Ik zorg ervoor dat zowel de prijs als de waarde volstrekt duidelijk zijn én goed zijn onderbouwd.