Ga voor een Dream Exit

Jouw onderneming opereert in een snelgroeiende markt. Er is nog nooit zo veel vraag gewenst naar software-ontwikkeling als vandaag de dag.

Maatwerktrajecten blijven daarbij noodzakelijk, maar er is tegelijk een duidelijke trend richting Software-as-a-Service-ondernemingen (SaaS) en richting Platform-as-a-Service (PaaS) en low-code platformen. Deze typen bedrijven willen klanten structuur en vaak ook eenvoud bieden in hun eigen software-ontwikkeling.

Zó waardeer je een SaaS- bedrijf

  1. In welke mate weet jij als software-ondernemer jouw dienst als product te verpakken? Hoe meer jouw software in pakketten of abonnementen past, hoe beter.
  2. Daarmee hangt samen: hoe hoog is de  recurring revenue? Die is bij de waardering van technologiebedrijven erg belangrijk.
  3. Hoe goed weet jij jouw klanten te binden? Een lage churn leidt tot een hogere waardering.
  4. Is jouw product internationaal uit te rollen – en in welke markten? Hoe groter de afzetmarkt die jouw onderneming realistisch kan bereiken, hoe beter.

Hier kijkt een potentiële koper naar:

  1. De war on talent is voor softwarebedrijven een grote uitdaging. De dienstverlening van softwarebedrijven is bijna altijd arbeidsintensief en voor getalenteerde werknemers is overstappen van het ene naar het andere softwarebedrijf een fluitje van een cent.
  2. Low code software development en PaaS-diensten are here to stay. Meer en meer software-dienstverleners bieden hun klanten gestructureerde manieren om eenvoudig zelf software te ontwikkelen.
  3. Bedrijven die een internationaal product weten te ontwikkelen, hebben een grotere afzetmarkt.
  4. Recurring revenue is ontzettend belangrijk voor een koper.
  5. Hoe goed weet jouw bedrijf haar diensten als producten te verpakken? Productizing intellectual property (IP) leidt tot een hogere schaalbaarheid- en dat is aantrekkelijk voor een koper.

Je bedrijf écht klaar maken voor een Dream Exit? Maak een afspraak met No Monkey Business-directeur Martijn van der Hoeden.

Succesvolle exit Business Forensics

Business Forensics heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case