Ga voor een Dream Exit

Eén van jouw grootste aandachtspunten is HR.
Er zijn namelijk voor jouw bedrijf meer dan voldoende klanten, en meer dan voldoende opdrachten.

Maar heb je als ondernemer ook genoeg mensen en de juiste mensen om het werk te kunnen tackelen?

Ook belangrijk is dat jouw klanten steeds meer controle eisen over de processen. Ze willen weten waar ze aan toe zijn. En dat is begrijpelijk. Want nog steeds lopen projecten vaak uit en worden ze niet binnen budget opgeleverd. Krijg je samen met jouw klant duidelijk grip op processen, dan heb je een unieke marktpositie.

Zó waardeer je een system integrator-bedrijf

1. Vasthouden personeel

We zeiden het hierboven al: vasthouden van personeel is key. Het zijn jouw werknemers die uiteindelijk voor omzet en tevreden klanten zorgen.

2. Productizing services

Specialisten in systeemintegraties hebben veel kennis – en herhalen in veel gevallen bij elke klant weer om en nabij hetzelfde proces. Die kennis is vaker wel dan niet in een template, sjabloon of zelfs portaal om te zetten. Als je jouw klanten een bewezen formule aanbiedt, heb je een schaalbaar product gecreëerd, met weerkerende omzetten. Recurring revenue is een grote plus voor een bedrijfswaardering.

Hier kijkt een potentiële koper naar!

  1. Win jij the war on talent? Bedrijven die hun werknemers weten te binden, hebben meer groeipotentie.
  2. Hoe goed zijn je processen en projecties? Bedrijven die op tijd en binnen budget weten te leveren, zijn populair bij opdrachtgevers (en kopers).
  3. Hiermee samen hangt: wat zijn jouw branding en identiteit? Wat voor leverancier ben jij? Dat bepaalt namelijk voor een belangrijk deel jouw afzetmarkt (en dus ook hoe groot die is).
  4. Voor technologiebedrijven, en daarmee ook voor technologie-consultancies, geldt: keep is simple. Hoe eenvoudiger jouw dienstverlening of product, hoe beter dit is te managen (voor zowel klant als leverancier) en hoe groter de marktkansen.
  5. Wie kennis kan omzetten in een schaalbaar product, zorgt voor weerkerende omzetten. Dat is een groot pluspunt voor de bedrijfswaardering.
  6. Een duidelijke focus is goed voor de kwaliteit van dienstverlening én in de strijd met concurrenten.

Je bedrijf écht klaar maken voor een Dream Exit? Maak een afspraak met No Monkey Business-directeur Martijn van der Hoeden.


Succesvolle exit Herke ICT Group

De Herke ICT Group heeft het volledige 4-Step Exit Program doorlopen. Na een korte maar intense periode van reflectie en het doorvoeren van een aantal verbeteringen zijn we de markt opgegaan.

Lees hier meer over deze case